Beelddenken

Wat is beelddenken?

Misschien komt dit je wel bekend voor? Bij het horen van het woord, in dit geval Vlinder, gebeurt er meteen iets in de hersenen. Maar dat gaat niet bij iedereen hetzelfde. De ene persoon zal gelijk het woord in gedachten zien, maar de andere persoon ziet een mooie gekleurde vlinder in zijn gedachten. Dit is nu een simpel voorbeeld van beelddenken. Maar als je dus in beelden denkt gaat het veel verder. Want de lesstof in ons onderwijssysteem is niet ingericht op plaatjes. Maar op woorden. Nu denken veel mensen dat beelddenkers alleen in plaatjes denken, maar het gaat veel verder dan dat.
Voor kinderen kan dit een belemmering zijn op school. Want zowel met taal en spelling maar ook met rekenen, denk aan de tafeltjes, kan het een achterstand opleveren. Dat is het mooie aan de Ikleeranders methode, want daarmee kun je leren dat beelddenkers meer nodig hebben dan alleen plaatjes.
Ben je nu nieuwsgierig geworden hoe dit werkt? Of heb je zelf ook een kind wat je hierin herkent? Neem dan contact met mij op. Dan kunnen we samen kijken naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *