Anders denken, anders zijn?

“Mama waarom ben ik anders? Ik wil niet anders zijn.” 

Deze vraag heb ik heel vaak gehad van mijn dochter. In de tijd dat mijn dochter helemaal was vastgelopen op school werd deze vraag heel vaak door haar aan mij gesteld. Ik zei dan steeds: “Iedereen is anders. Niemand is hetzelfde, want je bent allemaal uniek.” Ze vond het ontzettend lastig want andere kinderen en de leerkrachten begrepen haar niet. Ze is een beelddenker en die verwerken alles op een andere manier. Zo had ze moeite met rekenen, maar tijdens het thuis onderwijs tekende ik alles uit. Ik maakte het visueel en er was toen totaal geen rekenprobleem meer. Maar op school was dit niet en werd rekenen weer een dingetje voor haar.

Kinderen of pubers willen gezien worden en begrepen. En soms hebben ze net een andere aanpak nodig. En of dat nou met school is of in het gewone dagelijkse leven, dat maakt niet uit. Beelddenkers zien de wereld nu eenmaal anders.

Heb je nu ook een kind wat vastloopt op school of herken je iets in mijn verhaal en wil je graag meer weten? Stuur gerust een berichtje naar info@de-plaatjestuin.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *