Beelddenken aan leeftijd gebonden?

Waarom zouden we denken dat beelddenken aan leeftijd gebonden is? Houdt het op als je volwassen bent? Nee beelddenken doe je of doe je niet. Autisme heb je of heb je niet. Adhd heb je of heb je niet. En zo kan ik nog meer voorbeelden opnoemen. Maar het hoort bij jou als persoon. Je kunt er niet overheen groeien, maar je kunt er wel mee leren omgaan. Vroeger bestond beelddenken ook, maar was het niet zo bekend. Nu is er veel meer onderzoek naar gedaan en kunnen we ook verklaren waarom sommige kinderen niet goed mee kunnen met het huidige onderwijsssysteem. Dat is nu eenmaal gericht op woorddenkers en niet op beelddenkers. 

Door de ikleeranders methode kun je deze kinderen heel goed helpen zodat ze beter mee kunnen en waarschijnlijk ook beter in hun vel zitten. Want ze zijn niet anders, ze denken alleen op een andere manier. En verwerken alles op een andere manier. 

Persoonlijk kwam ik er pas een paar jaar geleden achter dat ik een beelddenker ben. Mede door onze kinderen, beide autisme en beelddenkers, ben ik me erin gaan verdiepen. En vielen er voor mij veel puzzelstukjes op zijn plek. Nu ga ik anders om met veel situaties.

Durf verder te kijken! Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. En wie weet vallen er voor jou ook puzzelstukjes op zijn plek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *