overprikkeling

Beelddenken en overprikkeling

Beelddenken en overprikkeling.

Iedereen raakt wel eens boos of overprikkeld. Dat is heel normaal. Maar een kind wat in beelden denkt heeft het heel de dag door behoorlijk zwaar. Want onze maatschappij is ingericht op woordddenkers en de beelddenkers denken nu eenmaal anders. Dus je kunt je misschien voorstellen dat een kind op school behoorlijk wat uitdaging heeft om heel de dag beelden om te zetten in woorden. 

Onze dochter is ook een beelddenker en is na een drukke schooldag echt heel moe. Als ze uit school komt is steevast het antwoord op de vraag hoe het gaat: moe! De hele dag worden er prikkels aangeboden in allerlei woorden. Als ik haar dan begeleid bij haar huiswerk, maken we het wat overzichtelijker door veel te tekenen. Of door allerlei voorbeelden erbij te halen. Je ziet dan niet alleen dat het leren makkelijker gaat, maar ook dat ze ontspant en daardoor kunnen we het emmertje wat laten leeglopen.

Uiteindelijk willen we toch allemaal een kind wat lekker ontspannen in hun vel zit.

Herken je dit? Of is je kind ook moe na een schooldag? Twijfel je of je kind een beelddenker is? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Dan kunnen we samen kijken wat ik eventueel voor jullie kan betekenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *