Pubers en hun brein

Wanneer je kind of puber ander gedrag vertoond wordt er al gauw een stempeltje opgezet. En begrijp me niet verkeerd. Soms zijn stempeltjes nodig om deuren op te laten gaan qua hulpverlening. Maar soms is het belangrijk om ook verder te kijken. Als ik naar mijn privĂ© situatie kijk is dat ook zo. 

Onze beiden kinderen hebben de diagnose autisme maar hoe ouder ze worden hoe meer andere dingen we gaan zien en beseffen. Want het zijn ook beelddenkers. En dat brengt toch weer een andere aanpak met zich mee. Autisme en beelddenken gaat vaak samen. Iemand met autisme gebruikt vaak op jonge leeftijd pictogrammen. Op deze manier kun je woorden omzetten in beelden. Maar eenmaal op school moeten de beelden omgezet worden in woorden.

Ook met pubers zie je vaak dat ze zich afzetten tegen huiswerk. Maar soms moet je net even verder kijken want wat is de reden van dit gedrag? Is het echt puber gedrag of is je puber het overzicht kwijt en wil hij eigenlijk graag gestuurd worden met plannen en structureren zodat het weer duidelijk wordt?
Mijn ervaring is dat dat laatste erg belangrijk is bij pubers.

Met de ikleeranders methode kun je zowel kinderen in de basisschool leeftijd als pubers goed helpen. Benieuwd hoe? Neem dan contact met mij op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *