Overgaan of niet?

Gaat mijn kind na de zomervakantie over naar de volgende groep of niet?

 

Dat is een vraag die veel ouders zich gedurende het schooljaar stellen. Kan het mee naar de volgende groep of blijft het zitten en komt het bij allemaal andere kindjes in de klas? Weer nieuwe vriendjes maken? Dit kan voor een beelddenker een hoop spanning geven.

 

Want wat is de reden dat je kind misschien het jaartje over moet doen? Loopt het wellicht wat achter met spelling of lukken de tafeltjes niet zo goed? Komt er niet uit wat er in zit? Dit hoeft niet te betekenen dat je kind dit niet kan, maar misschien leert hij of zij op een andere manier?

 

Wanneer je kind een beelddenker is, verwerkt hij of zij de informatie op een andere manier. Dan heeft het geen zin om je kind het jaar over te laten doen, want de manier van aanbieden van de lesstof veranderd er niet door en dus zal je kind tegen dezelfde problemen aan blijven lopen.

Deze doelgroep verwerkt namelijk de lesstof op een andere manier dan waar het huidige onderwijssysteem op is ingesteld.

Bijvoorbeeld met een dictee. De leerkracht noemt het woord “Boom”. Een woorddenker zal meteen het woord “Boom” op kunnen schrijven, maar een beelddenker ziet eerst een plaatje van een mooie boom met takken en blaadjes. Misschien plast er nog een hondje tegenaan. En dan….. oh ja, hij moest het woord “Boom” opschrijven. Hoe schrijf ik dat ook alweer? En voordat het woord “Boom” eindelijk op papier staat is de leerkracht al 10 woorden verder. Als dit gebeurt wil dat niet zeggen dat je kind het woord niet kan opschrijven, maar het heeft wat meer tijd nodig. Hij moet namelijk het filmpje in zijn hoofd eerst omzetten naar een woordbeeld. Dat kost tijd. Dus hij kan het wel, maar gaat er op een andere manier mee om.  Het is dus heel goed mogelijk om met de juiste aanpak wel mee te kunnen en lekker mee over te gaan naar de volgende groep en bij zijn of haar vriendjes in de groep te kunnen blijven.

 

Met de Ikleeranders methode kun je de kinderen leren hoe ze met de lesstof om moeten gaan en is het mogelijk om ook achterstanden qua spelling of rekenen weg te werken.

 

Benieuwd of dit ook voor jou kind kan werken? Stuur me dan vrijblijvend een berichtje en kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *