Over mij

Ik ben Claudia Cantineau - Van Kuijk en ik ben getrouwd en heb 2 kinderen, een zoon van 17 en een dochter van 13 jaar.
Een paar jaar geleden merkte ik steeds vaker dat het werk wat ik deed niet helemaal bij mij paste. Ik werd er niet gelukkig van. Ik heb gewerkt bij meerdere bedrijven van administratief medewerkster tot secretaresse. Maar steeds vaker kreeg ik het gevoel dat het niet was wat ik wilde.

Mijn man en ik hebben 2 kinderen die beiden beelddenkers zijn, hoogsensitief en een vorm van autisme. Daardoor hebben we jarenlang thuisbegeleiding en begeleiding op locatie gehad bij diverse praktijken. Langzaamaan werd het mij steeds duidelijker wat ik wilde gaan doen en dat was kinderen gaan helpen met een hulpvraag.

Zoals ik hierboven al schreef zijn onze beiden kinderen beelddenkers. En merkten we steeds vaker dat ze moeite hadden met hun huiswerk. Ze zaten overduidelijk niet lekker in hun vel, met allerlei gevolgen van dien . Het huidige schoolsysteem sloot niet aan bij hun leerbehoeften. Zodoende ben ik me gaan verdiepen in beelddenken. Wat is het en hoe ga je ermee om? Ik denk zelf ook in beelden dus er vielen heel wat puzzelstukjes in elkaar. Vervolgens ben ik de opleiding tot Beelddenkcoach gaan volgen bij Opleidingscentrum Ik Leer Anders en kon ik onze kinderen beter helpen met hun huiswerk. Ze vonden het leuk om op een andere manier te leren. Het gaf ze zelfvertrouwen en weer plezier in school. Het rekenen bij mijn dochter ging ineens een stuk makkelijker. Je zag ze steeds meer gaan stralen.

De volgende stap was het oprichten van mijn eigen praktijk, zodat ik ook zelf kinderen kan helpen die net dat ene zetje nodig hebben om goed tot leren te komen. Die vol zelfvertrouwen weer naar school gaan, omdat ze goed in hun vel zitten en zich niet anders hoeven te voelen, maar lekker mee kunnen komen op school met hun vriendjes en vriendinnetjes. En dat was de start van De Plaatjestuin.Ik leer anders gecertificeerd coach

Mijn doel

Kinderen met leerproblemen begeleiden zodat ze weer met plezier leren en goed in hun vel zitten.