Werkwijze

“Ik kan het niet”.
“Het lukt me toch niet”.
“Ik wil niet naar school”.
“Waarom ben ik anders?”

 

Herken je deze uitspraken bij je kind?

 

Ieder kind is uniek en ieder kind leert op een andere manier. Op een manier die bij hen past. Soms hebben ze net dat ene zetje nodig om toch die ene som te snappen. Of net dat handigheidje om met het dictee mee te kunnen op school. Maar ook om de tafeltjes goed uit hun hoofd te leren.

 

Met onze eigen kinderen en kinderen in mijn omgeving kwam ik deze onderwerpen steeds vaker tegen en dus ben ik de opleiding gaan
volgen tot Beelddenkcoach bij www.ikleeranders.nl.


Via deze werkwijze kun je kinderen helpen om net dat zetje te geven wat ze nodig hebben om beter mee te kunnen. En heel belangrijk dat ze goed in hun vel zitten. Want daar begint tenslotte alles mee.
Een kind wat goed in zijn vel zit, kan beter meekomen op school.

Bij een eerste kennismaking met het kind en hun ouders vind ik het belangrijk dat er een klik is. Als de klik er is kunnen we een intakegesprek plannen. Ik kijk dan met het kind en de ouders waar de punten liggen waar tegenaan wordt gelopen en heel belangrijk, wat is er al gedaan? Op deze manier kunnen we kijken welke aanpak het beste gaat aansluiten.

 
Vervolgens stel ik een plan op en kunnen we starten met de sessies. Dit zijn er meestal 6 van ongeveer een uur. Afhankelijk hoe lang het kind zijn concentratie kan volhouden.

 
Ook is er een mogelijkheid om een werkboek aan te schaffen en een eigen inlogcode zodat het kind thuis kan oefenen.