Over mij

Over mij

 

Wie is het gezicht achter De Plaatjestuin? Ik ben Claudia Cantineau – Van Kuijk, woon in Terheijden in Noord Brabant en ik ben getrouwd. Mijn man en ik hebben samen 2 kinderen, een zoon van 18 en een dochter van 14 jaar. Onze beiden kinderen hebben de diagnose autisme, en beiden zijn beelddenkers. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen in de natuur, maar je kunt me ook vinden met een heerlijk boek op de bank. Ook lekker creatief bezig zijn vind ik heerlijk. Maar ik vertel je graag hoe het allemaal begon. 

 

 

Begeleiden van kinderen met leerproblemen

Dit verhaal gaat over mij, maar misschien geeft het ook wel veel herkenning voor jou, over jullie eigen situatie. Toen onze kinderen op de basisschool zaten, ging dat nooit heel gemakkelijk. Iedere dag was er weer die strijd. Het opstaan, ontbijten, opschieten want anders komen ze te laat op school.  Iedere dag weer die strijd dat ze niet naar school wilden. Toen onze zoon 5 jaar was hebben we hem uiteindelijk laten onderzoeken. Want wat is toch de reden dat ze niet naar school willen gaan? Je bent zo moe van het strijden en wilt graag een gelukkig kind. De diagnose autisme volgde. 

Er vielen wel wat puzzelstukjes op zijn plaats. Vervolgens hebben we jarenlang, week in en week uit, intensieve begeleiding gehad om hem te helpen.

 

Een paar jaar later volgde onze dochter. Weer die strijd. Zo mogelijk nog meer. Ze wilde niet naar school. Want op school moest ze spelen in de kleuterklas en dat wilde ze niet. Ze wilde leren schrijven, rekenen, etc. Ook haar hebben we laten onderzoeken, want ja, wat is er toch aan de hand. Ze kreeg de diagnose hoogbegaafd. Achteraf kwamen we er jaren later achter dat dit niet klopte, want ook zij kreeg toen de diagnose autisme. 

 

Maar doordat de leerproblemen bleven bestaan ben ik me verder gaan verdiepen wat we hieraan kunnen doen. Na enig speurwerk op het internet kwam ik uit bij beelddenken en toen vielen alle kwartjes op zijn plek. Wat een herkenning las ik daar. Beiden kinderen pasten precies in het plaatje. Vervolgens ben ik me in beelddenken gaan verdiepen en heb uiteindelijk zelf de opleiding tot beelddenkcoach gedaan. Want was is er mooier dan niet alleen mijn eigen kinderen helpen, maar ook andere kinderen. 

 

Door meteen toe te gaan passen bij mijn kinderen wat ik geleerd had in de opleiding, zag ik al heel snel resultaat. Mijn kinderen kregen weer meer zin in leren, merkte dat leren ook leuk kon zijn. Kregen meer zelfvertrouwen en straalde weer. En natuurlijk is er nog wel eens strijd, maar dat is in ieder gezin toch wel. En dat is niet erg. Maar de oorzaak waarom ze niet naar school wilden, hadden we gevonden. 

 

 

 

De plaatjestuin, als leren niet vanzelf gaat

Jarenlang heb ik gewerkt bij diverse bedrijven op kantoor. Van secretaresse tot administratief medewerkster. Maar altijd bleef het gevoel knagen dat dit niet was wat ik wilde blijven doen. Met kinderen werken heb ik altijd heel erg leuk gevonden. Maar wat ik dan precies wilde, wist ik niet. Doordat wij zelf zoveel ervaring hebben met onze kinderen met allerlei leerproblemen op school, maar ook doordat ik zelf een beelddenker ben, wilde ik graag andere kinderen helpen. Want ik begrijp als geen ander wat het betekent om een kind te hebben wat op een andere manier leert. 

Kunnen moeten plezier hebben in het leven en met plezier naar school gaan. En zo is dus De Plaatjestuin ontstaan. 

 

 

Missie

Mijn missie is om kinderen die anders denken te begeleiden door ze op een andere manier te laten leren. 

Zodat ze weer met plezier naar school gaan, meer zelfvertrouwen hebben, en weer lekker in hun vel zitten. 

 

 

Gecertificeerd beelddenkcoach