Over mij

Even voorstellen

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn pagina. Om je wat meer te vertellen hoe De Plaatjestuin is ontstaan, zal ik je een inkijkje geven in mijn leven. 


Ik ben Claudia Cantineau – Van Kuijk, woon in Terheijden in Noord Brabant en ik ben getrouwd. Mijn man en ik hebben samen 2 kinderen, een zoon van 17 en een dochter van 13 jaar. Onze beiden kinderen hebben de diagnose autisme, en beiden zijn beelddenkers. In mijn vrije tijd ga ik graag heerlijk wandelen in de natuur, maar je kunt me ook vinden met een heerlijk boek. Ook lekker creatief bezig zijn vind ik heerlijk. Maar ik vertel je graag hoe het allemaal begon. 

 

Begeleiden van kinderen met leerproblemen

Al vanaf het moment dat ik van school af kwam ben ik gaan werken in de administratieve sector. Ik heb bij meerdere bedrijven gewerkt, dus ook veel verschillende bedrijven gezien. Maar diep van binnen knaagde er altijd iets aan mij dat het niet klopte. Ik heb altijd heel graag met kinderen gewerkt en dat deed ik niet. Ik volgde dus niet mijn hart en geloof me, dat is dus wel iets wat je moet doen. 

Tot een paar jaar geleden heb ik dit toch volgehouden. Maar op een gegeven moment moet je een keuze maken. 


Zoals ik eerder al schreef zijn onze beide kinderen gediagnosticeerd met autisme, maar ze zijn ook beiden beelddenkers. Omdat we steeds vaker tegen leerproblemen aanliepen op school ben ik me hierin gaan verdiepen. Want wat is dan de aanpak die onze kinderen nodig hebben? En zo kwam ik uit bij beelddenkers. Hoe meer ik hier over ging lezen, hoe meer puzzelstukjes er voor mij op zijn plek vielen. De leerproblemen die in de loop van de jaren waren ontstaan werden voor mij heel duidelijk.  En kwam ik er zelf ook achter dat ik ook een beelddenker ben. 


Om onze kinderen te kunnen helpen met hun leerproblemen ben ik de opleiding gaan doen voor Beelddenkcoach, zodat ik er meer over kwam te weten en onze kinderen verder kon helpen. Ik heb de opleiding gedaan bij Opleidingscentrum Ik Leer Anders. Er ging een wereld voor me open. Want ook de hoogsensitiviteit kwam hierin naar voren. En ook dat speelt hier in huis mee. 


Maar omdat het huidige lessysteem niet aansluit op de leerwijze van beelddenkers, kon ik onze kinderen op een andere leerwijze helpen. Het verschil was heel goed te merken. Ze kregen hun zelfvertrouwen weer terug, zaten beter in hun vel en je zag ze weer gaan stralen. 


Omdat ik dus de resultaten zag bij onze kinderen, gunde ik dit alle kinderen. En zodoende is de praktijk ontstaan. 


De plaatjestuin, hulp bij leerproblemen, is ontstaan

Mijn praktijk is gevestigd in Terheijden. Hierin begeleid ik kinderen in alle leeftijden. Van kinderen op de basisschool tot pubers op de middelbare school. Het is ontzettend fijn om kinderen te kunnen begeleiden. Ze komen vaak heel onzeker binnen, geen zelfvertrouwen, faalangst. Ze weten niet meer wat te doen. En als ze klaar zijn met hun traject zijn ze helemaal opgebloeid. Hebben weer zin in school. Kunnen beter omgaan met hun huiswerk. Hebben meer zelfvertrouwen. En zitten beter in hun vel. En daar word ik nou gelukkig van. Deze kinderen te zien stralen. 


Missie

Mijn missie is om kinderen te begeleiden met hun leerproblemen. Zodat ze weer met plezier naar school gaan, meer zelfvertrouwen hebben, en weer lekker in hun vel zitten. 


 

Gecertificeerd beelddenkcoach