Aanbod

Hoe kan ik jouw kind helpen?

Kennismakingsgesprek

Voordat ik een traject start, plan ik eerst altijd een kennismakingsgesprek in. Tijdens het kennismakingsgesprek leg ik uit wat beelddenken is en wat ik kan bieden aan hulp. Ik hoor dan ook graag wat de dingen zijn waar jullie als ouders tegenaan lopen en wat er eventueel al aan hulp is ingezet.  

 

Werkwijze

Tijdens het traject ga ik samen met het kind en jullie als ouders aan de slag met lezen, rekenen, spelling, automatiseren van de tafels en indien nodig, klok kijken. Ieder kind krijgt een mapje waarin de onderdelen zitten die we behandeld hebben en kan er thuis geoefend worden. Ook is het mogelijk om thuis te oefenen met de Online Trainer. Dit is een programma op de computer waarin het kind kan oefenen met woorden. Hiervoor dient wel een licentie aangeschaft te worden. Die is 1 jaar geldig en kost € 10,- per jaar. 

 

De wat oudere kinderen die al op de middelbare school zitten gaan leren hoe ze hun huiswerk zelfstandig kunnen gaan inplannen en maken. Ook leren ze hoe ze samenvattingen kunnen maken.

 

Wat ga je bereiken?

Na het traject kan jouw kind zelfstandig lezen.

Weet hij hoe hij rekensommen moet maken. 

Kan hij de tafelsommen uit zijn hoofd.

Is klok kijken gemakkelijk geworden. 

Heeft hij meer zelfvertrouwen en weet hij waar zijn talenten liggen. 

Huiswerk plannen en maken is gemakkelijk geworden.

En weet hij ook hoe hij samenvattingen moet maken. 

Claudia Cantineau, beelddenkcoach, leerproblemen

Jouw investering

Beelddenktraject vanaf groep 4 :  € 475,-

Dit traject bevat 8 sessies van ca. 1 uur. In deze sessies gaan we oefenen met het alfabet, leren lezen, rekenen, automatiseren van de tafeltjes, klokkijken. Na iedere sessie krijg je huiswerk mee om thuis te oefenen.  Ook is er de mogelijkheid om de Online Trainer aan te schaffen. Dit is een programma waarin thuis geoefend kan worden met woordjes. Hiervoor kun je een licentie bij mij aanvragen die een jaar geldig is. De kosten hiervan zijn € 10,- voor 1 jaar. 

 

Eventueel bij te boeken losse sessies: € 65,-.

 

 

Beelddenktraject vanaf de middelbare school: € 260,-

Dit traject bevat 4 sessies waarin geleerd wordt hoe om te gaan met plannen en organiseren van huiswerk. Het maken van samenvattingen en verslagen. Ook is het mogelijk om hierna nog verder te gaan met huiswerkbegeleiding, zodat het aangeleerde nog goed geoefend kan worden. 

De kosten voor huiswerkbegeleiding zijn € 32,50 per uur. 

 

Mocht het wenselijk zijn om mee te gaan naar schoolgesprekken of is er een langduriger traject nodig, vraag dan naar de mogelijkheden. 

 

De sessies vinden plaats in mijn praktijk in Terheijden, nabij Breda. Ook online sessies zijn mogelijk. 

Wat ga je bereiken na een traject over beelddenken
"Onze zoon heeft autisme en is een beelddenker. Claudia heeft hem geweldig geholpen met het automatiseren van tafels. Rekenen is echt een dingetje. Door haar technieken is het duidelijker geworden. Ook onze andere zoon is een beelddenker. Ook hier heeft Claudia hem geholpen met rekenen en taal. Zij is meegegaan naar school om gesprekken te voeren met de leerkrachten om handvatten aan te reiken. Claudia is duidelijk in wat ze bedoelt en hoe een resultaat te kunnen bereiken. Ook hebben we een programma voor taal zodat de mannen hun spelling op een leuke manier kunnen oefenen. Wij zijn zeer tevreden over hoe Claudia dit aanpakt, hoe zij met de jongens omgaat. Ook na de sessies blijft ze nog op de achtergrond meekijken."
review
Heidi

Veel gestelde vragen.

Zijn de sessies ook online mogelijk?

Ja hoor dit kan zeker.

 

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat is mogelijk in 2 termijnen vooraf de sessies.

 

Kom je ook aan huis?

Nee, de sessies vinden plaats in mijn praktijk in Terheijden of online via Zoom. 

 

Ga je mee naar schoolgesprekken?

Ja dit is zeker mogelijk. Hieraan zijn wel kosten verbonden. 

FAQ Veel gestelde vragen