Ieder kind heeft talent, beelddenken, vertrouwen

Talent, iedereen heeft het!

Talent, iedereen heeft het!

Een talent heeft iedereen, maar weet je dat het voor veel mensen heel moeilijk is om hierover te praten. Want je geeft iets aan waar je goed in bent. Dat is voor veel mensen nog echt een hele drempel. Maar toch is het belangrijk te beseffen waar je talenten liggen.


Talent in de praktijk

Kinderen die in mijn praktijk komen, hebben een hulpvraag. Ze zijn vaak al vastgelopen in het schoolsysteem. Hebben vaak moeite met lezen, rekenen, spelling of het automatiseren van de tafeltjes. Hun zelfvertrouwen is verminderd. Vaak hebben ze ook faalangst ontwikkeld of een laag zelfbeeld. Kortom, ze zitten niet lekker in hun vel.


Deze kinderen hebben vaak al een lang traject achter zich voordat ze bij mij komen. Natuurlijk is het doel dat ze leren wat beelddenken is en dat ze op een andere manier gaan leren. Maar wat nog veel belangrijker is, is dat ze goed in hun vel zitten. Want wanneer een kind goed in zijn of haar vel zit, kunnen ze ook veel beter leren.


Ga op zoek naar het talent

Het is heel belangrijk om op zoek te gaan naar hun talenten. Waar zijn ze goed in? Of waar zijn ze minder goed in? Waar worden ze blij van? Misschien kunnen ze heel goed schilderen of een instrument bespelen. Of zijn ze goed in sport. Het is belangrijk voor een kind om te voelen wat dit met hun doet. Het gevoel dat ze ergens goed in zijn. Dat geeft vertrouwen. Vertrouwen in zichzelf. En dat is heel erg belangrijk.


Gebruik je talent!

Beelddenkers denken anders. Ze bekijken de wereld veel meer op een visuele manier. Maar wist je dat beelddenkers ook heel veel talenten hebben?

  • Goed inlevingsvermogen
  • Creatieve oplossingen kunnen bedenken
  • Fotografisch geheugen (heel handig met leren!)
  • Echte doorzetters
  • Out of the Box denken!

Dit is maar een klein opsomming natuurlijk. Maar hier wordt vaak niet aan gedacht. Maar als je een echte doorzetter bent, geef je niet snel op. Dat is ook een talent! Of als je heel creatief bent. Niet alleen in bijvoorbeeld knutselen, maar ook in oplossingen bedenken. Dat is ook een talent!


Deze talenten zijn heel belangrijk voor een beelddenker om te beseffen en zeker ook om ze te gebruiken.


Hulp nodig?

Het is ontzettend mooi om met een kind op zoek te gaan naar waar zijn of haar talent ligt.


Is dit een herkenbaar verhaal en heb je ook een kind wat in beelden denkt en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact met mij op. Dat kan door een reactie te plaatsen, maar ook door het contactlformulier op de website in te vullen. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *