vakantietijd voor beelddenkers

Vakantietijd!

Vakantietijd!

Voor veel mensen is de vakantie een fijne tijd. Een periode van ontspanning en misschien leuke nieuwe dingen ontdekken. Maar dit geldt niet voor iedereen. Beelddenkers vinden de vakantietijd soms een lastige periode. Ze missen hun structuur. Een beetje hulp en sturing is soms dus wel handig.


Maak een planning.

Omdat beelddenkers visueel zijn ingesteld kunnen ze zich vaak ook heel goed inbeelden wat ze zouden willen doen. Waar zouden ze heen willen op vakantie? Wat willen ze daar zien of gaan ontdekken? Soms kan het dan handig zijn om al wat dingen op te schrijven, of wat dingen te printen. Maak het visueel zodat de dingen die ze willen gaan zien al in hun hoofd zitten. Zo kunnen ze zich beter voorstellen wat ze te wachten staat.


Structuur

Dit is een beetje hetzelfde als bij planning. Maar probeer ook op de vakantiedagen een beetje structuur aan te houden. Opstaan, eten, gaan slapen. Maar ook hoe laat ga je een activiteit ondernemen? Dat geeft ook weer overzicht en rust in hun hoofd. Zo kunnen ze de vele prikkels tijdens een vakantie beter onder controle houden.


Wees creatief!

Beelddenkers staan erom bekend dat ze heel creatief kunnen zijn. En dat kan op vele manieren natuurlijk. Denk aan foto’s maken, tekeningen maken, of in een dagboekje bijhouden wat ze hebben gedaan. Als je dit kunt combineren, dus een dagboekje met foto’s erbij, hebben ze mooie herinneringen om op terug te kijken.


Overprikkeling!

Bouw ook rustmomenten in op de vakantie. Ga niet iedere dag helemaal vol plannen met allerlei activiteiten, maar bouw ook rustmomenten in. Dat hebben ze nodig om de prikkels te kunnen verwerken. Op deze manier voorkom je overprikkeling en geniet iedereen van een leuke vakantie.


Fijne vakantie allemaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *